bМТ- Бургас Медия Тренд

Ще обявят ли днес грипна ваканция в Бургас?

  30.01.2024 09:16
Ще обявят ли днес грипна ваканция в Бургас?

Областният щаб срещу разпространението на грипа в Бургаско се събира днес в 15:00 ч., за да се вземе решение дали да бъде обявена грипна ваканция за учениците. Миналата седмица властите обявиха грипна епидемия, която е в сила до утре/31.01.2024 г./.

Бяха забранени плановите консултации на бременни и кърмачета, профилактичните прегледи и имунизациите, както и свижданията в лечебните заведения. Заболеваемостта сред учениците в Бургаско бе 13%, което не се счете за основание да бъде обявена ваканция.

„Имаме нарастване на стойностите на заболеваемостта спрямо миналата седмица, като тя достигна 244.73 на 10 хил. души. Най-много са болните от 5 до 14 г. На областния щаб днес ще бъдат направени предложения за нови мерки и ще се вземе решение кои от тях да бъдат въведени от 1-ви февруари“, каза д-р Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас.

Сред новите мерки се очаква да бъде и преустановяване на присъствения учебен процес. Остава обаче въпросът дали ще се премине към онлайн обучение или четвъртък и петък да бъдат слети с междусрочната ваканция на учениците.

Директорите на учебните заведения в Бургас са готови да преминат към обучение в електронна среда, но според учители и родители от това няма смисъл. Други пък са на мнение, че ваканцията е закъсняла, тъй като през изминалата седмица се наблюдава стремглаво покачване на болните деца. В някои класове отсъстващите по болест са десетима.

ИНФОРМАЦИЯТА Е ОБНОВЕНА ТУК: Официално! Обявиха грипна ваканция за учениците в Бургаско!


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати