bМТ- Бургас Медия Тренд

Финал на делото с убитата брокерка в Бургас: Рагевски получи доживотен затвор без право на замяна

  01.03.2024 13:29
Финал на делото с убитата брокерка в Бургас: Рагевски получи доживотен затвор без право на замяна

Финал на делото за двойното убийство на бургаската брокерка Теодора Бахлова и строителния работник Юмер Мехмед. Случаят разтърси Бургас през лятото на 2021 година. Строителният предприемач Станимир Рагевски получи най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. Решението е на Окръжния съд в Бургас.

За над двегодишния процес Станимир Рагевски запази пълно мълчание.

„Подсъдимият, въпреки че запази мълчание през целия процес накрая подхвърли, че няма общо с престъпленията, в които е обвинен, което категорично се опровергава от доказателствата по делото“, каза Димитър Вълчев, адвокат на близките на убитите.



 Прокуратурата определи убийството, като изключително брутално и без аналог в съдебната практика за последните години.



„Защото рядко се случва една и съща личност да умъртви двама души, близки приятели, по сходен начин и още повече след тяхното убийство да постъпи с трупните им останки по такъв безобразен и сочещ на пълна липса на човечност начин“, допълни Десислава Трифонова, наблюдаващ прокурор.

Строителният предприемач застрелва брокерката през октомври 2020 г. с пистолет „Макаров“ със заличени номера. Близо 10 месеца тя бе в неизвестност. През това време останките били разчленени в бидони с киселина в неработещ зеленчуков магазин. По-късно захвърлени край бургаските гробища.



Основният мотив за убийството на брокерската е неуредени финансови взаимоотношения със Станимир Рагевски, свързани с няколко имота. Един от тях е  в сърцето на Бургас.



Убийството на строителния работник Юмер Мехмед става по идентичен начин. Той е застрелян, тъй като знаел за смъртта на брокерката и изнудвал Рагевски за пари срещу мълчанието му. Днес дъщерята на убитата Теодора Бахлова коментира присъдата от болничното легло.

„Никаква присъда няма да върне майка ми, нито по някакъв начин мъката ми ще бъде по-малка, но съм безкрайно щастлива, че съдебната ни система даде адекватна присъда на…не мога да го нарека човек“, заяви Християна Иванова. 

Станимир Рагевски е осъден да плати и общо 400 000 лева кръвнина на семейството на убитата брокерка и още 40 000 лева на това на Юмер Мехмед. Адвокатът на подсъдимия заяви, че ще обжалва присъдата пред Апелативния съд. 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати