25.01.2022

За bМТ


Новинарският сайт „Бургаска Младежка Телевизия“ (bМТ) е създаден на 21 април 2013 г. в Бургас. Носи името си поради факта, че е създаден от група млади ентусиасти, решили да създадат своя собствена медия. 

Първоначално сайтът започва да се развива на безплатна онлайн платформа, като от 1-ви декември 2016г. медията има собствен домейн. Облика на медията е изцяло променен, така че да подобри качеството си, да грабне интереса на зрителите и читателите си, за да представи информацията си по един по-интерактивен и професионален начин.

Месец след новата си визия, bМТ поставя и свой личен рекорд от над 120 хил. посещения за месеца, с което младежката телевизия дава предпоставка, че ще се утвърди сред основните източници на информация в Бургас и региона. „Бургаска Младежка Телевизия“ отразява почти всяко публично събитие в морския град – пресконференции на политически сили, тежки наказателни дела в Съдебната палата, протести, спортни мероприятия, културни прояви, фестивали и редица други. Новинарските емисии са подкрепени с изчерпателни и професионално реализирани репортажи. 

Събитията не се представят по стандартния начин за новинарските сайтове, най-вече се залага на стереотипа на телевизията – видеорепортажите.


Кои сме ние – лицата на bМТ


Давид Сукнаров – главен редактор


Мила Николова – репортер „bMT НОВИНИТЕ“


Стоян Славов – оператор


Aнита Ташева – оператор


Ростислава Димова – водещ на „В СРЯДА СУТРИН“


Гергана Йотова – управител


Ивайло Гецов – графичен дизайнер

 

© 2016 - 2021 Бургаска младежка телевизия (bmt-news.com). Всички права запазени.