bМТ- Бургас Медия Тренд

Трима убити при атака с нож в църква в Ница

  29.10.2020 16:43
Трима убити при атака с нож в църква в Ница

Трима души бяха убити при нападение с нож в църква във френския град Ница. Две от жертвите издъхнали вътре в базиликата „Нотр Дам”. При атаката има и ранени, сред които един полицай. Това съобщи в Twitter кметът на града Кристиан Естрози.
 Полицията е неутрализирала извършителя, той е ранен и откаран в болница. По свидетелски показания, нападайки с нож жертвите си в църквата, е извикал „Аллах е велик”.
Антитерористичната прокуратура е на място и разследва случая. Провежда се и мащабна полицейска операция. Властите призоваха гражданите да избягват мястото. Вчера говорителят на френското правителство Габриел Атал заяви, че страната се намира в ситуация с висок риск от терористична заплаха. Вътрешният министър допусна, че и в случая в Ница става въпрос за такъв тип нападение.  На мястото на атаката по-късно през деня се очаква да пристигне и президентът Еманюел Макрон.Нападение е имало и в друг френски град - Авиньон. Извършителят е застрелян. По-късно пък полицията в Лион задържа на гарата мъж, въоръжен с нож. Според органите на реда заловеният е подготвял нападение Подобен инцидент имаше и в Париж. Там е възникнала кавга между двама души в района на Порт де ла Шапел в северната част, по време на която един от участниците е извадил нож и е бил задържан от служителите на реда. Източник: Нова телевизия

Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати