bМТ- Бургас Медия Тренд

Спасител от аквапарка в Приморско може да лежи до 6 г. в затвора заради трагичния инцидент на пързалка

  25.01.2021 16:08
Спасител от аквапарка в Приморско може да лежи до 6 г. в затвора заради трагичния инцидент на пързалка

Предават на съд спасител от аквапарка в Приморско заради смъртта на 18-годишен младеж. Припомняме, че трагичният инцидент стана през август 2019 г., когато момчето загина след спускане по пързалката "Голямото цунами".

Родителите на загиналото момче през сълзи: Спасителят в аквапарка е виновен (ВИДЕО)

Служител на аквапарка в Приморско след смъртния случай: Момчетата не се спазили указанията на спасителите (СНИМКИ+ВИДЕО)

По време на разследването е установено, че обвиняемият е нарушил Наредбата за условията и реда за устройство, безопасността и техническите изисквания към съоръженията и Правилникът за ежедневна работа на разпоредителите. Той предоставил възможност на друг посетител да се спусне по пързалката, без да се увери, че пострадалото момче е напуснало пързалката и е в безопасност. Констатирано е също така, че разпоредителят в атракциона не е забранил на пострадалия и спусналото се след него момче да преминат през пързалката в неправилно положение – легнали по корем и с главите напред. В резултат от тези нарушения, в средата на пързалката настъпил удар в областта на главите на двете момчета, от който последвала тежка черепно-мозъчна травма на пострадалия, довела до неговата смърт.  Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за утре. Спасителят може да получи накзание "лишаване от свобода" от една до шест години.

Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати