bМТ- Бургас Медия Тренд

Две бургазлийки удряха с пръчка мъж в центъра, за да вземат 50 лв. и кутия с цигари

  05.10.2021 11:11
Две бургазлийки удряха с пръчка мъж в центъра, за да вземат 50 лв. и кутия с цигари

Снимката е илюстративна Две бургазлийки са задържани, след като удряха с пръчка мъж в центъра на града. Случката се е разиграла около 22:20 ч. на 1-ви октомври на ул. "Иван Вазов".  Хулиганките Мариана Т. и Таня И. дръпнали кожената чанта на случайно преминаващ мъж със съпругата си. За грабежа употребили сила, изразяваща се в нанасяне на удари с ръце и с дървена пръчка. Двете биячки са били арестувани, а срещу тях има заведено дело.  Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Мариана и Таня. Двете жени вече са били осъждани за кражби, като обвиняемата Таня И. е изтърпяла ефективно наказание „Лишаване от свобода“ за срок от две години, а обвиняемата Мариана Т. - ефективно наказание „Лишаване от свобода“ за срок от две години и три месеца.

В съдебното заседание държавното обвинение поддържаше предложението за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двете обвиняеми. Прокурорът изтъкна, че се касае за грабеж, осъществен чрез нанасяне на удари, и за двете обвиняеми деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Мариана и Таня пък пледираха пред съда за по-лека мярка за неотклонение – „Домашен арест“.

Съдът  констатира, че доказателствата не дават основание да се счете, че обвиняемите биха могли да се укрият при условията на по-лека мярка за неотклонение, доколкото всяка от тях разполага с адреси, които обитава и които са известни на органите на досъдебното производство. Това обстоятелство обаче не е достатъчно спрямо тях да бъде определена по-лека мярка за неотклонение. Съдебната инстанция отчете и обстоятелството, че никоя от тях не полага трудова или друга платена дейност и липсват доказателства някоя от обвиняемите да притежава средства или имущество, за да обезпечи физическото си съществуване по начин, различен от извършването на престъпление.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати