bМТ- Бургас Медия Тренд

Изключиха Бургас от СДС, местната структура заподозря разчистване на сметки

  14.12.2021 16:25
Изключиха Бургас от СДС, местната структура заподозря разчистване на сметки

Председателят на СДС Румен Христов изключил областите Бургас, Кюстендил, Сливен и Разград от структурата на партията. За това съобщи Дончо Златев, член на Националния изпълнителен съвет на СДС от Югоизточен регион. 
"Инициативата за изключването идвала по сигнал на областния председател на СДС Стара Загора Николай Александров, който докара областта до 0 (НУЛА) общински съветници, а на парламентарните избори постигна на най-ниския и срамен резултат в цялата партия от 50 гласа за цялата област. Това не ме изненадва, защото въпреки политическия си провал и импотентност от 3 години ламти за поста на регионален представител в НИС на СДС от Югоизточен регион", заяви Дончо Златев. 
Официалната причина за изключването била неплатен членски внос. Според местната структура на СДС в Бургас обаче, обяснението било друго - поисканата оставката на лидера Румен Христов и оттегляне на партията от коалицията с ГЕРБ.
"Не бил платен членски внос, въпреки че от месеци централата не предоставя актуална банкова сметка, която да не е блокирана от НАП. Румене, чака те по жалък край и от този, който спретнахте на Божидар. Защото СДС е кауза, а не ти е частна фирма, която да поднесеш на тепсия на Бойко Борисов, за да те направи депутат", каза още Дончо Златев. 
От изключените структури на СДС, в Бургас партията има 13 общински съветници, в област Кюстендил 9 общински съветници,включително председател на ОбС на Кюстендил, в Сливен те са двама, но с много високи резултати на изборите. 
Автор: Даниел Стоянов 

Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати