bМТ- Бургас Медия Тренд

Мъж е дал 78 положителни теста за COVID-19, въпреки че е в изолация от 14 месеца

  09.02.2022 15:50
Мъж е дал 78 положителни теста за COVID-19, въпреки че е в изолация от 14 месеца

Музафер Каясан може да стане рекордьор за най-продължително боледуване с коронавирус в цяла Турция или дори в света. 56-годишният мъж е дал дотук 78 положителни теста за COVID-19, като първата му проба е взета през 2020 г. Каясан, който е диагностициран с левкемия, си прави първия PCR тест през ноември 2020 г. и малко по-късно е хоспитализиран. Състоянието му постепенно се влошава, но лекарите успяват да го възстановят и го изписват за домашно лечение. Когато се прибира в дома си в Истанбул, мъжът очаква, че скоро ще се възстанови напълно от вируса, но това така и не се случва.

След две седмици Каясан си прави нов тест, очаквайки, че ще излезе отрицателен. Но той се оказва отново положителен и така мъжът е принуден да се върне към самоизолацията. Така минават девет месеца, в които той прекарва по болници, и пет месеца, които прекарва сам вкъщи.

Мъжът накрая започва да търси помощ от специалисти, за да търсят заедно решение на ситуацията, в която се намира и която не му позволява да се вижда с децата и внуците си. Когато Каясан попитал лекари на какво се дължи продължителното му боледуване, те му отговорили, че заради левкемията имунната му система е изключително отслабена и не може да се пребори с вируса.

Реално съм възстановен от вируса, но в тялото ми все още има ,,остатъци'' от COVID-19, поради което всички тестове ми излизат положителни. Това е единственото обяснение, което имам, споделя Каясан, цитиран от Infobae.

Музафер Каясан казва още, че не е ваксиниран, тъй като не може да го направи заради медицински съображения. Източник: Новини БГ

Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати