bМТ- Бургас Медия Тренд

Ето колко ще лежи в затвора помагачът на Рагевски за зверските убийства с разчленяване в Бургас

  17.02.2022 14:52
Ето колко ще лежи в затвора помагачът на Рагевски за зверските убийства с разчленяване в Бургас

Общо 4 години и половина ще лежи в затвора помагачът на Станимир Рагевски за зверските убийства с разчленяване в Бургас. Диян Дичев с прякора "готвача" е обвинен по общо три престъпления - за лично укривателство, държане на огнестрелно оръжие и наркотици. Съдът наложи на подсъдимия и глоба от 2 000 лв. По първото Дичев е обвинен в това, че в периода между 29.10.2020 г. до 27.08.2021 г. е помагал ,макар и неосведомено, на Рагевски за убийството, пренасянето и укриването на жестоко убитите Теодора Бахлова и Юмер Мехмед. Припомняме че по време на разследването стана ясно, че в заведение в ДНА, което е било наето от "Готвача" беше намерено прилежно скрито огнестрелното оръжие - пистолет „Макаров“, както и боеприпаси. В отдушник в мокрото помещение държал високорискови наркотични вещества – коноп и кокаин, като общото нетно тегло на конопа е 6,485 гр., на стойност 38.91 лв., а на кокаина – 5,657 гр., на стойност 452.56 лв. 

Съдът проведе разпоредително заседание, в което защитата на подсъдимия поиска от съда процеса да бъде гледан в условията на „Закрити врата“. Бургаският районен съд не намери основания за уважаване на искането и веднага след провеждането на разпоредителното заседание пристъпи към предварително изслушване на страните. Делото бе гледано по реда на Съкратено съдебно следствие по искане отново на подсъдимият и неговия адвокат.

По време на съдебните прения държавното обвинение пледира за общо наказание по трите повдигнати обвинения в размер на 4 години и 6 месеца „Лишаване от свобода“, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието. Прокурорът поиска на подсъдимия да бъде наложена и „Глоба“ в размер на 2 000 лв. Според защитата, Деян трябваше да бъде оправдан по повдигнатото му обвинение за държане на наркотични вещества, поради липса на доказателства.

Адвокатът пледира и за минимално наказание по повдигнатото му обвинение за придобиване и държане на оръжие. Защитата обърна внимание на смекчаващите вината обстоятелства, доброто процесуално поведение на Дичев, съдействие при разследването и чистото съдебно минало на подсъдимия.

За престъплението – лично укривателство, той поиска от съда наказание в размер на 1 година и 4 месеца „Лишаване от свобода“ и не изключи възможността за прилагането на Института на условното осъждане.

В съдебното заседание Деян Дичев изрази съжаление за всичко, което е извършил и помоли съда да бъде „снизходителен“ при произнасянето на своята присъда.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати