bМТ- Бургас Медия Тренд

Надраскаха Поморие с враждебни надписи и нацистки символи

  29.03.2022 12:19
Надраскаха Поморие с враждебни надписи и нацистки символи

В последните няколко дни, на различни места в Поморие се забелязват надраскани със спрей нацистки символи, враждебни надписи и наименования на паравоенни групировки в Украйна. Поругани са обществени места за разходка, както и паметната плоча на руски войници до Интерхотел Поморие.

"Община Поморие е гостоприемна, приема украински бежанци, оказва им пълно съдействие, разкри пункт за хуманитарна помощ и център за психологическа подкрепа, но нацистките свастики и знаци и тяхното разпространение са инкриминирани от българския Наказателен кодекс. Драскането със спрей по публични места на знаци и наименования на военизирани структури в Украйна, като „Азов“ е в нарушение на Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред в Община Поморие и представлява хулиганска проява", казаха от местната администрация. 

И напомнят, че Община Поморие следи стриктно за нарушители, независимо дали са български или украински граждани, като своевременно са предприети действия по премахване на знаци и надписи на паравоенни групировки и уведомява служителите на РУП Поморие за хулиганските прояви.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати