bМТ- Бургас Медия Тренд

Регистрират украински бежанци за временна закрила директно в хотелите в Слънчев бряг (СНИМКИ)

  04.04.2022 17:49
Регистрират украински бежанци за временна закрила директно в хотелите в Слънчев бряг (СНИМКИ)

Мобилни екип на полицията в Бургас започнаха да регистрират украински бежанци директно в хотелите в Слънчев бряг. Заради наплива от желаещи да получат временна закрила, досега разкритие пунктове в районното управление не можеха да поемат натиска.

В един от хотелите в Слънчев бряг, където има настанени над 1 600 украинци, днес мобилните екипи регистрират бежанците. Вика от Одеса, заедно със сина си, миналата седмица се е редила на опашките пред полицията, за да получи временна закрила, но безуспешно заради многото желаещи.

„Разбрах, че тук в хотела регистрацията се случва много бързо, могат да се вземат документи буквално за час. Много съм доволна. Със сина ми и двамата взехме документи и сега ще можем да живеем по-спокойно тук“, разказва Вика.

„Имаме реално удвояване на броя на регистрираните. Сривове се получиха само първоначално при самата настройка и пускане на системата в експлоатация, оттам нататък нещата вървят гладно и се надяваме близките няколко дни да приключим с регистрацията на всички настанени“, обясни Христо Караилиев, мениджър на хотел в Слънчев бряг.

От хотела са на направили организация, така че да не се образуват опашки. Обаждат се на украинците по статиите, за да слязат за регистрация.

„От двата дни, в които са тук мобилните екипи, вече са регистрирани може би около 400 души, като до преди тяхната поява на място общо бяха регистрирани в полицията 600 от началото на процеса на регистрация“, каза Ивелина Маринова, асистент-мениджър в хотел:

Всички украинци до един искат да се сдобият със статут за времена закрила. В Слънчев бряг, към момента работят общо пет мобилни пункта за регистрация, разпределени в двата хотела, където има най-много настанени бежанци.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати