bМТ- Бургас Медия Тренд

Бургаско читалище организира конкурс за илюстрации и паркова забава за Цветница

  05.04.2022 10:38
Бургаско читалище организира конкурс за илюстрации и паркова забава за Цветница

Народно читалище “Пенчо Славейков 1983” обяви две предстоящи събития в Бургас. Първото е конкурс „Книжки и рисунки”. Той е за илюстрация на сюжет от любима книга или приказка. Посветен е на Международния ден на детската книга 2 април и Деня на славянската писменост и българската просвета и култура 24 май.

Всеки участник представя по една рисунка с размер 35/50 см., без ограничение по отношение на техниката. Творбите се изпращат или се носят на място на адрес: гр. Бургас 8010, ж.к. „Славейков“, бл. 55, вх. 3-4. Участниците ще бъдат оценявани в 3 възрастови групи:

Първа група – деца от предучилищна възраст – 5 – 7 г.

Втора група – деца от начален етап на обучение – 1 - 4 клас

Трета възрастова група – ученици от 5 до 7 кл.

На гърба на рисунката да се съдържа следната информация за участниците: трите имена на детето; адрес, възраст (клас), детска градина / училище, телефон за връзка с родител / учител.

Краен срок за получаване на творбите - 29.04.2022 г. Отчитане на резултатите от конкурса, откриване на изложба с избрани от журито творби и награждаване – 11.05. - Ден на светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий.

Специализирано тричленно жури определя една първа, една втора и една трета награда във всяка възрастова група. Наградите са предметни.

*

Второто събитие:

На 17.04 – Цветница, в парка на комплекс „Славейков“, пред ресторант „Теньовата къща“, читалище „Пенчо Славейков 1983“ г. организира проява под надслов "Днес цветята празнуват". Програмата започва от 10:30 часа със забавни игри за най-малките. В 11:00 ч. стартира концертната програма, в която основни участници са дует "Бургас" - Владимир Спасов и Мария Чернаева. Участват и изпълнители от вокално студио "Сезони" към НЧ "Пробуда 1880" с ръководител Кина Христова. Следва фолклорен блок с участници: Танцов състав при СУ "Добри Чинтулов" с ръководител Тодор Георгиев и хор "Самодивски огън" при НЧ "Пенчо Славейков 1983" с ръководител Стойко Василев. Празничната картина ще бъде допълнена от щандове със сувенири на приложници и творческа работилница, където децата ще имат възможност да изработват цветя, да рисуват и изготвят апликации.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати