bМТ- Бургас Медия Тренд

ДНР: Корабът „Царевна” е превзет. Българските власти отричат

  10.04.2022 13:41
ДНР: Корабът „Царевна” е превзет. Българските власти отричат

Украинските националисти са завзели два чуждестранни кораба в Мариупол и държат екипажите им като заложници, съобщиха от Народната милиция на ДНР, цитирани от РИА Новости и ТАСС. Според съобщението става въпрос и за българския „Царевна”.

От Ситуационния център към българското Министерство на външните работи и Министерството на отбраната отрекоха появилата се информация. Оттам обясниха, че са във връзка с моряците ни и към този час всички са добре. Собственикът на кораба Даниел Стефанов също отрече появилата се информация, като уточни, че екипажът е добре. 

„В морското пристанище Мариупол украинските националистически части превзеха два чуждестранни кораба - „Царевна” и „Лейди Аугуста”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „Азов” стрелят от палубите”, се казва в изявлението на ДНР. 

„Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не са известни. Народната милиция на ДНР заедно с руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да спасят живота на моряците, задържани от украинските националисти”, гласи позицията на Народната милиция. 

Източник: NOVA


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати