bМТ- Бургас Медия Тренд

Фабрика на "Киндер" в Белгия затваря заради случаи на салмонела

  11.04.2022 11:55
Фабрика на \

Фабриката за шоколадови изделия на фирма “Киндер” в Белгия бе принудена да затвори заради случаите на салмонела, съобщава Би Би Си. 

Белгийската агенция по безопасност на храните е наредила да бъде спряно производството на “Киндер" продукти във фабрика в Арлон, собственост на “Фереро”.

“Заводът ще бъде отворен отново, едва след като бъде сертифициран от властите. Това изтегляне засяга само продуктите Kinder™, произведени в Арлон, Белгия”, се казва в становище на компанията. 

Случаи на салмонела са докладвани в няколко държави, сред които Германия, Великобритания, Белгия и Франция. 

Изтеглените продукти са от сериите “Киндер Сюрприз”, “Киндер сюрприз макси”, “Киндер мини яйца”, както и “Киндер шокобонс”. 

В четвъртък “Фереро” изтегли от магазините си в САЩ шоколади “Киндер” заради “потенциална зараза със салмонела”. От пазара във Великобритания бяха изтеглени и шоколадови яйца “Киндер сюрприз”. 

“Ще бъдат приложени местни решения за подпомагане на потребителите във връзка с изтеглянето. Това е единственото и правилно решение, което трябва да бъде взето, за да се гарантира максимално ниво на безопасност на храните и да се елиминира риска от по-нататъшно замърсяване”, се казва още в съобщението. 

"Дълбоко съжаляваме за този случай. Искаме искрено да се извиним на всички наши потребители и бизнес партньори и да благодарим на органите за безопасност на храните за ценните насоки. Безопасността на храните, качеството и грижата за потребителите са в основата на Ferrero още от създаването на компанията. Това сериозно събитие засяга сърцевината на това, което защитаваме, и ще предприемем всички необходими стъпки, за да запазим пълното доверие на нашите потребители", пишат още от компанията.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати