bМТ- Бургас Медия Тренд

Фабрика на "Киндер" в Белгия затваря заради случаи на салмонела

  11.04.2022 11:55
Фабрика на \

Фабриката за шоколадови изделия на фирма “Киндер” в Белгия бе принудена да затвори заради случаите на салмонела, съобщава Би Би Си. 

Белгийската агенция по безопасност на храните е наредила да бъде спряно производството на “Киндер" продукти във фабрика в Арлон, собственост на “Фереро”.

“Заводът ще бъде отворен отново, едва след като бъде сертифициран от властите. Това изтегляне засяга само продуктите Kinder™, произведени в Арлон, Белгия”, се казва в становище на компанията. 

Случаи на салмонела са докладвани в няколко държави, сред които Германия, Великобритания, Белгия и Франция. 

Изтеглените продукти са от сериите “Киндер Сюрприз”, “Киндер сюрприз макси”, “Киндер мини яйца”, както и “Киндер шокобонс”. 

В четвъртък “Фереро” изтегли от магазините си в САЩ шоколади “Киндер” заради “потенциална зараза със салмонела”. От пазара във Великобритания бяха изтеглени и шоколадови яйца “Киндер сюрприз”. 

“Ще бъдат приложени местни решения за подпомагане на потребителите във връзка с изтеглянето. Това е единственото и правилно решение, което трябва да бъде взето, за да се гарантира максимално ниво на безопасност на храните и да се елиминира риска от по-нататъшно замърсяване”, се казва още в съобщението. 

"Дълбоко съжаляваме за този случай. Искаме искрено да се извиним на всички наши потребители и бизнес партньори и да благодарим на органите за безопасност на храните за ценните насоки. Безопасността на храните, качеството и грижата за потребителите са в основата на Ferrero още от създаването на компанията. Това сериозно събитие засяга сърцевината на това, което защитаваме, и ще предприемем всички необходими стъпки, за да запазим пълното доверие на нашите потребители", пишат още от компанията.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Трябва ли да се забрани със закон продажбата на райски газ?

Резултати