bМТ- Бургас Медия Тренд

Служители на "Автомагистрали Черно море" ще блокират за движение Айтоския проход

  11.04.2022 12:10
Служители на \

"Автомагистрали Черно море" подновяват протеста си заради неизплатени задължения. От фирмата казват, че за пореден път са принудени да пазят работните си места и доходите си чрез протестни действия.

На 13-ти април от 11.00 до 14.00 часа ще бъде блокирано движението през Айтоски проход - път III-208, на разклона на село Вресово, община Руен; Ришки проход- път II-73, до разклона за село Риш, община Смядово и в Русе - на Път I-II, Русе – Варна, кръгово кръстовище при километър 1+493 в град Русе.

"Поводът за пореден път е изработеното от нас и неразплатено от държавата - средствата за ремонта на автомагистрала „Тракия“ от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство. Провели сме множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства. Написали сме множество писма, позиции, декларации, които до момента са без отговор. Беше направен опит за решаване на проблема от Народното събрание на 07.04. и 08.04.2022, но беше бламиран от участниците в управляващата коалици", казват от "Автомагистрали Черно море". 

Общото задължение към момента за обекта от страна на възложителя - „Автомагистрали“ ЕАД, чрез АПИ към дружеството е в размер на 27 644 902 лева с ДДС.
 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати