bМТ- Бургас Медия Тренд

Първият чартър за летния сезон пристигна в Бургас със 124 израелски туристи (СНИМКИ)

  14.04.2022 16:15
Първият чартър за летния сезон пристигна в Бургас със 124 израелски туристи (СНИМКИ)

В Бургас кацна първият чартърен полет за този летен сезон. 124 туристи от Израел бяха посрещнати официално на летището в морския град. Въпреки сложната ситуация заради войната в Украйна, това лято, бургаското летище очаква ръст на всички пазари, от където ще пристигат туристи.

Туристите с първия чартър за сезона от Тел Авив ще прекарат празниците в Слънчев бряг. Макар, че все още времето не позволява да се ходи на плаж, израелците предпочитат Южното Черноморие за своите отпуски.

 

„Границите вече са отворени, при нас сега са празници, аз идвам за 11-ти път в България. Очаквам да се забавлявам, ще се разхождам и ще посетя казината", сподели Дани от Израел. 

„Евтино е, хубаво, аз обичам България, поне 5-6 пъти съм идвал тук“, каза пък Хайм Бичаво.

Въпреки че първите туристи пристигат още през април, очакванията са за труден сезон.

„Проблемът в момента е, че всичките продажби са в последния момент. Реално погледнато само за една седмица напред, полетите са с много малки записвания, много е трудно“, обясни Орлин Мандов, почетен консул на Израел в България. 

„Мога да кажа, че сме стартирали, засега, с два полета седмично, големи полети, надявам се да ги пълним. Като към средата на сезона – юли, август, ще имаме четири пъти седмично полети“, каза туроператорът Виолета Глухова.

Над  2 000 полета на месец очакват в пика на сезона от бургаското летище, с които ще се компенсират анулираните полети от Русия и Украйна.

„Най-важните пазари тази година, това са Полша, Великобритания, Чехия, Германия и Словакия. Това, което прогнозираме тази година, че полския пазар в много голяма степен ще компенсира анулираните полети от Русия“, заяви изп. директор на Летище Бургас Георги Чипилски. 

Добрата новина е, че тази година се очаква завръщане на пазара Великобритания. Първият чартър е предвиден за началото май.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати