bМТ- Бургас Медия Тренд

Най-голямата болница в Бургас закри и последната си COVID структура

  18.04.2022 15:53
Най-голямата болница в Бургас закри и последната си COVID структура

Отделението за долекуване и продължително лечение на УМБАЛ Бургас от днес отново приема пациенти. Така най-голямото лечебно заведение в областта закри последната си COVID структура. Пациентите с коронаворус вече ще се приемат само в инфекциозно отделение.

През всички месеци на пандемията, персоналът на всички 12 COVID отделения в болницата успя да спаси близо 3 000 пациенти. С огромен извънреден труд и множество допълнителни смени на екипите на болницата, цялата дейност бе организирана така, че да не пострада лечението и останалите болни.

"Предизвикателствата пред персонала бяха огромни, защото голяма част от пациентите с ковид постъпваха късно и в усложнено състояние. Немалко от тях бяха със съпътстващи заболявания и изпратени от други лечебни заведения и градове. След този тежък период на денонощна работа и саможертва е време да се отправи благодарност към всички служители на УМБАЛ Бургас, които със своята организираност, съпричастност и човешка доброта допринесоха тези 3000 души да се върнат в семействата си живи и здрави", казаха от болницата. 

В Отделението за долекуване, което отново заработи от днес, се настаняват болни, които имат нужда от медицинско наблюдение, допълнително лечение и рехабилитация след изтичане на клиничната пътека. Най-често това са пациенти след прекарани инсулти, инфаркти, операции за смяна на става и т.н. Приемат се и възрастни хора, които не могат да се грижат сами за себе си у дома. Сред бургазлии отделението е познато още и като „хосписът на УМБАЛ Бургас“.

Пациентите могат да бъдат насочени както от лекуващи лекари или след престой в болница, така и от близки и роднини. Престоят в отделението не се заплаща от Здравната каса и струва 70 лв. на ден първия месец и по 50 лв. на ден след първия месец. В цената влиза медицинското наблюдение, лечението, рехабилитацията, битовото обслужване, храната, венозните вливания със стойността на лекарствата, консултации и лекарска намеса при спешно състояние. 

Повече информация за условията и приема можете да получите тук: http://www.mbalburgas.com/bg/index/static/65/  и на телефони 056 894 777, 056 894 963

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Одобрявате ли отмяната за носене на маски на закрито?

Резултати