bМТ- Бургас Медия Тренд

РИОСВ – Бургас откри нарушения при изграждането на път в местността Поляните край Синеморец

  28.04.2022 17:00
РИОСВ – Бургас откри нарушения при изграждането на път в местността Поляните край Синеморец

Експерти от РИОСВ – Бургас, съвместно с представител на Община Царево, извършиха проверка по сигнал, постъпил на Зеления телефон на инспекцията, за изграждане на път в местността „Поляните“ в землището на село Синеморец, на територията на Природен парк „Странджа“.

Проверката констатира, че на място е направен изкоп с дължина 200 м, дълбочина 15-30 см и ширина около 4 м. Теренът е стабилизиран частично около 100 м, валиран с каменна фракция.

"Дейността не е съгласувана с РИОСВ-Бургас и е в нарушение на разпоредбите на Закона за защитените територии. На извършителя е изпратена покана за съставяне на акт за установено административно нарушение и му е дадено предписание да премахне насипаната каменна фракция и да възстанови терена до предишното му състояние в кратък срок", казаха от РИОСВ - Бургас. 

На територията на община Царево през периода 2021 – 2022 година от екоинспекцията са издадени многобройни актове за установено административно нарушение, от които 6 броя са на Община Царево.

РИОСВ-Бургас призовава службите, които контролират дейностите, свързани със строителство в Община Царево, да бъдат по-внимателни при съгласуване на разрешителни документи за инвестиционни дейности, особено с наближаването на летния сезон, въпреки липсата на регулационна рамка за извършване на подобни дейности в региона.

 

 

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Одобрявате ли отмяната за носене на маски на закрито?

Резултати