bМТ- Бургас Медия Тренд

Учениците от бургаското ОУ Елин Пелин ще се обучават с най-модерните технологии в новия STEM център (ВИДЕО)

  28.04.2022 18:21
Учениците от бургаското ОУ Елин Пелин ще се обучават с най-модерните технологии в новия STEM център (ВИДЕО)

Бургаското ОУ „Елин Пелин“ направи важна крачка към прилагането на най-модерните технологии и методи на обучение. Учебното заведение представи своя STEM център, в който децата ще усвояват знания чрез използването на различни технологии.

„Има две зали. В едната зала ще се развива повече изкуството, журналистиката и всичко онова, което може да обработва видео-заснемане, а в другата с всички технологии, които представихме, ще се провеждат уроци, с помощта на иновативни методи и съответно креативността на учителите. Техническите средства ще бъдат като помощно средство. Идеята е да се правят интерактивни уроци, да продължава да се разработва нашият проект Науки без граници, в който участват повечето предмети, свързани заедно“, каза директорът на ОУ „Елин Пелин“ – Бургас Пепа Запрянова.

В новия STEM център ще се обучават децата още от първи клас, които изучават чужди езици като с помощта на технологиите ще могат да усвояват знанията си още по-лесно. На представянето на новото образователно пространство присъстваха представители на Община Бургас и Регионалният инспекторат, които имаха възможността да тестват новите образователни технологии.

„Невероятно място са създали колегите, заедно с учителите на училище „Елин Пелин“. Това, което най-силно ме впечатли в новата STEM среда е възможността на учениците да творят. Някак си много творчески изглежда този STEM център. Тези, които досега съм посещавала изглеждаха по-технологични, а този ми изглежда по-творчески и това е прекрасно, защото тази среда отразява, това което учителите в „Елин Пелин“ искат да развиват в своите възпитаници“, сподели зам.-кметът по образование на Община Бургас Йорданка Ананиева.

Представянето на новия учебен център се превърна и в празник за цялото училище, в който своите умения и талант показаха с музикални и танцови изпълнения творчески групи от различни класове.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати