bМТ- Бургас Медия Тренд

Жители на Средец на протест: Може би ни трябват танкове, за да минаваме по пътя за Ямбол (СНИМКИ)

  11.05.2022 11:20
Жители на Средец на протест: Може би ни трябват танкове, за да минаваме по пътя за Ямбол (СНИМКИ)

Сериозно недоволство в Средец заради лошото състояние на главния път към Ямбол. По този участък се стига и до АМ „Тракия“, но препятствията от дупки, притесняват шофьорите.

Натовареният участък не е ремонтиран повече от 15 години, твърдят местните жители и с шествие покрай дупките изразиха недоволството си.

„Състоянието от ден на ден, не от месец на месец, а от ден на ден се влошава. По разсъждението на управниците няма да се правят пътищата, а всеки един от нас да си закупи джипове или танкове, може би", каза Галина Пейчева, жител на Средец. 

„Доста често се чупят колите и вечно са в ремонт. Кривим джанти, пукаме картери и всеки път, когато се тръгне да се шофира по този път си излагаме и живота в опасност“, обясни организаторът на протеста Георги Ангелов. 

Шофьори са притеснени, че мостът, който е част от пътя, е изключително опасен, амортизиран и е застрашен от срутване.

 „Това е много огромна дилатационна фуга, която е отворена. Тук беше закърпена малко с асфалт, просто да не се вижда, че е отворено, но на практика си е отворена, можеш да си ловиш риба през тази дупчица по цялата дължина на моста. Предполагам, че не е безопасно да е по този начин моста“, сподели Койчо Ангелов. 

„Нещо страшно е. Като мине един камион и целият мост се тресе и имаш чувството, че ще падне. А отдолу е напукан, железа се виждат, въобще положението е много сериозно“, обясни Атанас Желязков. 

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати