bМТ- Бургас Медия Тренд

Идва ли краят на задръстванията по Бургас-Сарафово, пуснаха за движение четирите ленти

  21.05.2022 09:02
Идва ли краят на задръстванията по Бургас-Сарафово, пуснаха за движение четирите ленти

От днес пуснаха за движение и четирите ленти по първокласния път I-9 Сарафово – Бургас, който в момента се ремонтира заради изграждането на Северния обход на морския град. Това съобщиха от АПИ.

Въпреки че строителните дейности не са приключили, мярката се прилага за улеснение на трафика през предстоящия летен сезон в 865-метровия участък, който ще е връзката с изграждащия се в момента нов път, чиято цел е да изведе трафика от Бургас в посока Слънчев бряг.

"Възстановява се движението в четири ленти, по две ленти в двете посоки на движение. Заради строителството на обходния път до момента трафикът в отсечката се осъществяваше в две ленти – в една лента във всяка посока на движение. Движението в посока кв. „Сарафово“ ще се осъществява в две ленти като ограничението на скоростта е до 30 км/ч. Трафикът в посока Бургас ще преминава по съществуващото пътно платно на път I-9 при ограничение на скоростта до 50 км/ч.", обясниха от АПИ. 

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно ограничението на скоростта и поставената пътна сигнализация.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати