bМТ- Бургас Медия Тренд

Откритите седем тела в гората край София: МВР работи по мащабна схема за нерегламентирани погребения

  25.05.2022 08:43
Откритите седем тела  в гората край София: МВР работи по мащабна схема за нерегламентирани погребения

Откриха седем трупа, заровени в гориста местност край София. Става въпрос за село Клисура в район Банкя. МВР потвърди, че се работи по мащабна схема за нерегламентирани погребения.

По неофициална информация става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. 

От МВР потвърдиха, че по случая има задържан - 51-годишен погребален агент. Заловен е в момент, в който се готвел да зарови още едно тяло. По първоначални данни той извършвал погребенията, вместо да кремира телата. 

Повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка задържане под стража за срок до 72 часа. Задържаният е признал за 50 заровени тела край сметище, близо до гробищен парк. Той не е работил сам.

Сигнал за открити гробове в местност край София е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от местен жител. Преди няколко години имаше подобен случай в хоспис в района на Банкя. 

Текат следствени действия, образувано е и досъдебно производство. До гробищата е паркиран бус на траурната агенция, в която задържаният мъж работи. И

Източник: Нова телевизия


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати