bМТ- Бургас Медия Тренд

Остават броени дни до крайния срок за записване за безплатния курс по програмиране за деца през юли

  21.06.2022 15:16
Остават броени дни до крайния срок за записване за безплатния курс по програмиране за деца през юли

След като през пролетната ваканция програмата Coding Kids Burgas, организирана от Община Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, със съдействието на EPAM Systems Bulgaria, предостави възможност на над 160 бургаски деца да получат безплатно образование в сферата на дигиталните технологии и програмирането, организаторите готвят ново издание през лятната ваканция и по-конкретно месец юли.

Обучители в програмата отново ще бъдат изявени ученици от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Обученията ще се извършват с помощта на средата за програмиране Scratch, която е пригодена за деца от 6 до 12-годишна възраст.

Посещението на курса е напълно безплатно. Програмата стартира през първата седмица на месец юли и ще бъде с продължителност по една седмица за всяко дете, като занятията ще се състоят всеки ден, от понеделник до петък.

Курсът ще се провежда паралелно на три локации, като родителите могат да изберат между Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. Меден рудник, Конгресния център на Морска гара и ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията".

срок за записване: 26 юни, 2022г.

Линк към формата за записване: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8bFerZAagLKmL6OPbfWKjPkVeQSzKdbmONGeyDL5joHufPw/viewform?usp=sf_link

Контакт за връзка с организаторите: e-mail: [email protected] ; тел: 0878877754


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати