bМТ- Бургас Медия Тренд

Кино тур Бургас се завръща на 17 юли

  15.07.2022 11:23
Кино тур Бургас се завръща на 17 юли

За втора поредна година Burgas Free Tour и Burgas International Film Fest ще предоставят възможността на гражданите и гостите на Бургас да се потопят в магията на киното. Обиколките започват на 17 юли, неделя и ще продължат през целия период на филмовия фестивал до 22 юли, всяка вечер от 18:30 от Часовника.

Burgas Free Tour са група от доброволци - ученици и студенти, чиято мисия е да покаже красотата на Бургас. Туристическите обиколки за гости и граждани на града са безплатни. Тази година е подготвен нов маршрут и много нова и интересна информация. Обиколката тази година е с променен маршрут и информация. Започва от Часовника, след което продължава през ЖП гарата, Морска гара и завършва на Морско казино. В продължение на час и половина посетителите ще имат възможността да се запознаят с интересни истории около заснемането на познати на всички ни филми като „Опасен чар" и „Петя на моята Петя“, с историята на старите бургаски киносалони, както и да научат повече за известни бургазлии, прославили българското кино.

Общата мисия е да се покаже Бургас, не само като обичана туристическа дестинация, но и като дом на велики български актьори и режисьори, както и снимачна площадка на любими филми. Кино турът представлява опознавателна разходка, която цели да запознае посетителите си с едни от най-емблематичните обекти и личности свързани със „седмото изкуство“. Провеждат се изцяло от местни екскурзоводи, гидове, които носят в себе си атрактивността на самия град. Обиколката е за всеки, който иска да научи нещо ново.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати