bМТ- Бургас Медия Тренд

Бургаската полиция арестува двама с цял арсенал от оръжия, сред тях гранатомет и взривни устройства

  19.07.2022 11:38
Бургаската полиция арестува двама с цял арсенал от оръжия, сред тях гранатомет и взривни устройства

Бургаската полиция откри над 20 килограма марихуана  и множество огнестрелни оръжия при специализирана акция в курорта „Елените ”. Задържани са двама души.Това са 24 год. Никола Батилов и 48 год. Щерион Джамбазов.

 Те са арестувани от органите на реда, след като полицаите откриват в дома на единия наркооранжерия и приспособления за отглеждане на марихуана. Двамата са се укривали осем дни, след което сами са се предали в ОД на МВР- Бургас.

Освен наркотиците след претърсване на 4 адреса и един лек автомобил полицаите откриват богат арсенал от оръжия - пистолети, автомати, пушки и взривни устройства.Всички те са били в готовност за ползване. Полицията открива и над 700 патрона.

"Открити са 9 пистолета различен калибър и боеприпаси за тях. Два автомата "Калашников", две пушки, един гранатомет, в състояние в готовност за използване и три самоделни взривни устройства, изготвени и подготвени отново за незабавна употреба", заяви директорът  на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов

Назначени са експертизи, за да се установи дали оръжията са участвали в други престъпления. На този етап от полицията са категорични, че няма данни оръжията да са били предназначени за покушение на определена личност.

Обвиненията който са повдигнати на двамата са за държане с цел разпространение в съучастие като съизвършители на високорискови наркотични вещества в големи размери, както и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Предвидените от Наказателния кодекс санкции за въпросните престъпления са от 3 до 12 години за държането на високорисковите наркотици и от 3 до 10 години относно държането на огнестрелните оръжия и боеприпаси

 

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати