bМТ- Бургас Медия Тренд

Серия от катастрофи през уикенда в Бургаско: Седем души пострадаха, един се бори за живота си

  25.07.2022 09:27
Серия от катастрофи през уикенда в Бургаско: Седем души пострадаха, един се бори за живота си

Серия от катастрофи по пътищата на Бургаско през изминалия уикендм регистрираха от ОД на МВР-Бургас. Седем души пострадаха при ПТП-тата, а един е в тежко състояние, с опасност за живота в бургаската болница. 

Ето и хронологията на пътните инциденти: 

На 23-ти юли около 00.40 ч. на кръговото кръстовище до дом № 23 в несебърския квартал "Черно море-3", поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катстрофира мотопед "Хонда", с бургаска регистрация, управляван от 50-годишен несебърлия, който получил охлузни рани по краката.

На 23-ти юли около 10.29 ч. на пътя Бургас – Созопол, в посока към кв. "Крайморие", поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, излизайки извън платното за движение, мотоциклет "Сузуки Бъргман 400", с бургаска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от с. Полски извор, който с охлузни рани по левия крак и лявата ръка, е прегледан и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 

На 23.юли около 12.11 ч. на ул. "Поморийска" №8 в Бургас, л.а. "Алфа Ромео", с бургаска регистрация, управляван от 25-годишен бургазлия блъска внезапно навлязлото на платното за движение 12-годишно момченце пешеходец, украински гражданин, което получило нараняване в областта на левия лакът. 

На 23-ти юли около 17.10 ч. на ул. "Трети март" на пешеходна пътека пред бистро "Снаки", лек автомобил «БМВ 320 D“, със софийска регистрация, управляван от 23-годишен мъж от Сливен отнема предмиството и блъска пресичащия по обозначеното за целта място 38 годишен пешеходец от София, придружен от 3 годишната си дъщеря. От ПТП пострадали софиянецът / който получил фрактура на дясната китка, прегледан в УМБАЛ Бургас и по негово желание отпътувал за болница «Пирогов» в София/ и дъщеря му – получила охлузвания / прегледана и освободена за домашно лечение/. 

На 24.07.т.г. около 01.10 ч. на пътя Поморие – Каблешково – Миролюбово - Айтос, в района на км. 15 в посока Айтос, поради движение с несъобразена скорост и употреба на алкохол от страна на водача, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела и преобръщайки се извън пътното платно лек автомобил «Мерцедес», с добричка регистрация, управляван от 30 годишен мъж от с. Сливенци, с който се придвижвала и 34 годишна украинска гражданка, живееща в София. Установено е, че водачът шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 1.45 промила. От ПТП пострадала украинската гражданка, която с фрактура в областта на лявата китка, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение.  

На 24.07.т.г. около 12.51 ч. на бургаската улица «Транспортна», до входа за «Гробищния парк» срещу бл. 35 в ж.к. «Изгрев», л.а. «Опел Зафира», със софийска регистрация, управляван от 60 годишен холандски гражданин, постоянно пребиваващ в България, отнема предимството и блъска правомерно пресичащата по пешеходна пътека 79 годишна бургазлийка, която с фрактура на таза, политравми и репозиция на лявата раменна става, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ - Бургас. 

На 24.07.т.г. около 16.20 ч. на около 200 м. преди с. Малина, общ. Средец, поради движение с несъобразена скорост в условията на десен завой, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво, л.а. «Пежо 406», със софийска регистрация, управляван от 22 годишен софиянец, който с фрактура на лявата ръка и допълнителни наранявания, е настанен за лечение в отделение «Реанимация», с опасност за живота. От ПТП са нанесени материалти щети по четири мантинели и четири стойки.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати