bМТ- Бургас Медия Тренд

Напрежение в Несебър: Хотелиер постави чадъри и шезлонги на безстопанствен плаж

  29.07.2022 09:02
Напрежение в Несебър: Хотелиер постави чадъри и шезлонги на безстопанствен плаж

Недоволство в Несебър заради поставени чадъри и шезлонги на плаж в курортния град. Граждани сигнализираха, че от близък хотел монтирали плажните принадлежности за своите гости на ивица, която е без стопанин. 

Малката плажната ивица под Южния парк в Несебър от вторник е с поставени чадъри и шезлонги.

„Разбира се, че ни пречат. Искаме да си има свободен достъп. Плажът е държавна собственост, нямат право да си слагат чадъри, който и да е“, каза туристка на плажа. 

„Притеснява ни, че има чадъри и хората не могат да ползват плажа. Това не е плаж собственост на хотела и изобщо не е плаж, който се намира в картата на града“, казва друга плажуваща. 

Ивицата не фигурира в морските плажове у нас, тъй като водата често отнема от пясъка. Тази година обаче морето е благосклонно и ивицата съществува. От ръководството на хотела, чиято собственост са чадърите и шезлонгите обясняват, че са ги поставили на добра воля.

„Те са изцяло безплатни за ползване. Не са специално за гости на хотела. Достъпа е абсолютно свободен, както досега е бил, така ще бъде и занапред. Цялата тази инициатива сме я направили с цел да подобрим комфорта на хората, които са на плажа“, каза управителят на хотела Марио Дачев. 

От Община Несебър извършиха проверка по казуса.

„Понеже се спекулира, че общината била издала разрешение или общинския съвет, категорично казвам, че не е така, защото това е нелогично мероприятие, тъй като ако там има шезлонги и чадъри и организирано посещение, трябва да има спасителна служба, санитарни възли", каза кметът на Несебър Николай Димитров. 

Има и летовници обаче, които одобряват безплатните чадъри. Въпреки това от Община Несебър са издали предписание на фирмата, поставила принадлежностите и е сезирана Областна управа, която трябва да се произнесе със становище.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати