bМТ- Бургас Медия Тренд

Пожар в Стария Несебър, 10 огнеборци спасяваха паметниците, вписани в ЮНЕСКО

  04.08.2022 10:04
Пожар в Стария Несебър, 10 огнеборци спасяваха паметниците, вписани в ЮНЕСКО

Пожар в Несебър за малко да изпепели къщи от Списъка на паметниците на Световното културно наследство. Инцидентът е станал тази нощ, около 03:30 ч. в частен дом, разположен на ул. "Крайбрежна" № 30 в Стария град. 

Към мястото на инцидента се отправили три противопожарни автомобила с десет огнеборци - два от Несебър и един от Поморие, предвид близостта на сградите в квартала, дървените им обшивки и риска огънят бързо да се разпространи и унищожи част от Стария Несебър, вписан в ЮНЕСКО.

Към улица "Крайбрежна" се отправили и полицейски патрули, които отцепили района и били в готовност да евакуират пребиваващите в околните сгради. В резултат на предприетите от огнеборците действия пожарът е локализиран и потушен. Изгорели са около 130 кв.м. от покривната конструкция на къщата, разположена на ул. "Крайбрежна" № 30, под която са били обособени помещения за живеене.

Предстои извършването на щателен оглед в светлата част на денонощието с цел установяване на причините за пожара. По първоначални данни вероятно се касае за заспиване с незагасена цигара. По случая е образувано досъдебно производство.    

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати