bМТ- Бургас Медия Тренд

Огнен уикенд в Китен: След пожара в плажно заведение, изгоряха павилиони за хамбургери

  08.08.2022 09:23
Огнен уикенд в Китен: След пожара в плажно заведение, изгоряха павилиони за хамбургери

Три обекта за хранене изгоряха този уикенд в Китен. За щастие от инцидентите няма пострадали хора, уточниха от бургаската полиция. Щетите са единствено материални, няма и данни за умишлени палежи. 

Първият случай е от събота. Знаете, около 18:30 ч., пламна заведение, разположено  на южния плаж до къмпинг "Китен". Огънят тръгнал от кухненското помещение, вероятно заради нагорещено олио, което е паднало на пода. Възпламенило се е тъй като постройката от около 50 кв. м е изцяло дървена и пламъците за минути я погълнали. 

Започнали да се чуват и гърмежи от три газови бутилки, с които готвели в малкото ресторантче. Само бързата намеса на огнеборците не позволи пламъците да се разрастнат и да обхванат караваните в близост. Въпреки това пожарът предизвика сериозна паника на плажа и в къмпинга. 

Вторият случай е от вчера, отново в Китен. Около 06.15 ч. в Районно управление - Приморско е получено съобщение за пожар в два павилиона за хамбургери, разположени на ул. "Атлиман". За потушаване на огъня е изпратен един противопожарен екип и четирима огнеборци. От пожара изцяло са изгорели двата павилиона.

По данни на свидетел огънят тръгнал от вътрешната част на един от павилионите. По първоначална информация няма данни за извършен умишлен палеж. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Приморско.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати