bМТ- Бургас Медия Тренд

Албена доказа, че е герой, 62-годишната жена с физически увреждания плува 2 часа нонстоп

  15.08.2022 10:33
Албена доказа, че е герой, 62-годишната жена с физически увреждания плува 2 часа нонстоп

Една жена с физически увреждания доказа, че е истински герой и пример за останалите. 62-годишната Албена Пенева реши и го направи. Пред десетки зрители, между тях приятели и съмишленици. Бени плува нонстоп в продължение на 2 часа. Постижението е достойно за уважение и дълбок поклон.

Плуването на Албена Пенева, която е родена в Поморие, беше организирано от клуб „Здраве-9“ и Община Бургас. Да подкрепят жената по време на историческото й плуване на басейн „Флора“ бяха дошли Диана Саватева - зам.-кмет „Култура, туризъм и спорт“ в Община Бургас, кметът на Поморие Иван Алексиев, Веселина Деведжиева - началник отдел „Спорт“ в Община Бургас, Георги Георгиев - зам.-председател на Комисията по спорт в Общински съвет-Бургас, председателят на параолимпийската асоциация Илия Лалов.

Въпреки че е с 87 процента инвалидност и пареза на десните крайници, Бени демонстрира висок дух, борбеност и хъс да покаже, че волята е много по-силна от физическите недъзи.

„Хората с увреждания трябва да знаят, че са способни на всичко и никога да не се отказват. Благодаря на всички за подкрепата!“, заяви след рекордното си плуване Албена Пенева.

Тя получи за високото си постижение медали от Община Бургас и Българската параолимпийска асоциация и осветена икона на Света Богородица от кмета на Поморие Иван Алексиев.

Възпитаници на бургаските клубове „Бриз“ и „Нефтохимик“ плуваха паралелно с рекордьорката в съседните коридори. В ролята на авторитетен времеизмервач се изяви главната треньорка на плувен клуб „Бриз“ Соня Стойчева.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Трябва ли да се забрани със закон продажбата на райски газ?

Резултати