bМТ- Бургас Медия Тренд

Бедствие в Карловско! Няколко села са под вода, евакуират хора (ВИДЕО)

  02.09.2022 11:42
Бедствие в Карловско! Няколко села са под вода, евакуират хора (ВИДЕО)

Тежка е обстановката в карловските села Богдан, Розино и Столетово след проливните дъждове. Най-сериозно е положението в с. Богдан, тъй като няма достъп до населеното място заради отнесените два моста от придошлите води.

В село Столетово реката е излязла от коритото си, заяви кметът Мирослав Колев. Има бедстващ човек в къща, която се намира до местния язовир.

Това е собственикът на язовира, който е на втория етаж в къщата, защото първият етаж вече е залят от водата. За момента хората от селото не могат да достигнат до него. Държат връзка с командира на 61- ва стрямска бригада, но поради лошите метеорологични условия, не може да излети хеликоптера, който е в базата в Граф Игнатиево. В селото ток в момента няма.

Река Стряма е заляла консервния цех и всички ниви, има наводнени къщи, частично от септични ями, които преливат, но къщите са далеч от придошлата река. Според кмета една от причините за наводнението е непочистеното корито на реката.

В село Розино вали непрекъснато от два часа през нощта, заяви кметът Али Кючук.

Наводнен е главният път и в населеното място може да се влезе само с високопроходим автомобил. Наводнена е детската градина и две къщи. Частнично разрушени са два пътя, които се намират над селото.

Преливат реката и дерета. Има паднали електрически стълбове, които са подкопани от водата. В Розино вече няма ток, спряно е и водоподаването.

Източник: БНТ


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати