bМТ- Бургас Медия Тренд

Дарения за пострадалите при наводненията вместо цветя за учителите в Поморие на 15-ти септември

  15.09.2022 11:06
Дарения за пострадалите при наводненията вместо цветя за учителите в Поморие на 15-ти септември

Дарения за пострадалите при наводненията в Карловско вместо цветя за учителите. Така започна първият учебен ден в Поморие.

Инициативата е на ОУ „Христо Ботев“ в морския град. До първият учебен звънец беше поставена кутия, където всеки можеше да де своята лепта за бедстващите села.

 „Училището е мястото, в което учим децата на добродетели като съпричастност, любов към ближния и смятаме, че именно тук е началото да се поставят подобни кампании“, заяви Йоанна Владимирова, зам.-директор на ОУ „Христо Ботев“ – Поморие. 

Учителите са подготвили и основни пособия, които да послужат на децата от наводнените райони. Утре родители ще отпътуват за Карловско, за да занесат даренията и да се включат в разчистването. Това е примерът, който искат да дадат на децата в първия им учебен ден.

„Няма как да останем безучастни към нещастието и съдбата на тези наши сънародници, които бяха сполетени от това нещастие. Утре с още няколко родители ще отидем на място, за да помогнем с личен труд, да занесем дарения, включително и от нашето училище – ученически пособия и материали“, каза родителят Ива Кусева. 

Кметът на Поморие Иван Алексиев поздрави учителите, ученици и родителите за благородната инициатива и обяви, че общината също ще подпомогне жителите на Карловско със специално дарение. 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати