bМТ- Бургас Медия Тренд

Бургаски ученици отбелязаха националния празник на Испания с горещи ритми, традиционни ястия и вълнуващи рецитали

  13.10.2022 11:44
Бургаски ученици отбелязаха националния празник на Испания с горещи ритми, традиционни ястия и вълнуващи рецитали

Горещи ритми, испански традиционни ястия, вълнуващи рецитали с много артистичност и страст поднесоха възпитаниците на Испанската гимназия към ПГРЕ "Г. С. Раковски"- гр. Бургас.

Събитието бе по повод Националния празник Кралство Испания. Подрастващите, избрали да изучават един от най-звучните и мелодични езици, бяха приготвили с много любов и старание за гостите специалитети като тортиля, касадиля, сангрия и други.

Идеята на подобни събития е децата да опознаят испанската култура и традиции. Много от учителите в ПГРЕ "Г. С. Раковски" са възпитаници на учебното заведение. С всяка изминала година все повече нараства желанието младите да изберат да изучават именно испански език и да се потопят в културата на Кралството.

На “фиестата” присъстваха директорът на гимназия ПГРЕ Г.С.Раковски Радостина Георгиева и официални гости от РУО Бургас, старши инспектор по чужд и майчин език Жанета Димитрова, старши инспектор по организациия на образованието Валентина Камалиева и Цветелина Атанасова, отдел човешки ресурси.

Учениците от 11 клас представиха пред осмокласниците и техните преподаватели Десислава Бинкова и Теодора Боянова малка част от Дон Кихот.

Заслугата за отличното им представяне е на Мириам Рекена, преподавател от Валенсия,която работи от 4 години в гимназия Раковски. Ученици от 9 „д” и 9 ”е” с преподавател Христина Николова представиха Испания с поемата Geografía es amor , хорът на гимназия Раковски поздрави своите съученици с песен на Álvaro Soler, Volar. Учениците от 11 клас с преподавател Росица Пенчева ни разясниха защо празнуваме на 12.10 – Националния празник на Испания.

Деян Генов от 10 „е” клас и Огнян Огнянов от Музикалното училище пък ни потопиха в испанските ритми с музика и песни. Поздрав към учениците от Испанската гимназия отправиха и бивши ученици, които с носталгия си спомнят годините, прекарани в учене на испански език.

С голям ентусиазъм всички се включиха в Kahoot, за да проверят знанията си за Испания. Учениците от 9 „д” бяха  приготвили типични ястия от испанската кухня – тортиля, емпанада, кесадиля, чурос, магдаленас и сангрия, които докоснаха гостите до испанските традиции и култура.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати