bМТ- Бургас Медия Тренд

Ваньо Вълчев и Яна Вълчева с любовен дует от поезия, вино и музика в бургаската библиотека

  24.10.2022 12:30
Ваньо Вълчев и Яна Вълчева с любовен дует от поезия, вино и музика в бургаската библиотека

Не си правете планове за този петък, 28 октомври, или по-точно, запазете си тази вечер за приятна среща с поетите Ваньо Вълчев и Яна Вълчева. Двамата автори са подготвили селекция от своите най-нежни и романтични стихове. Те ще прозвучат в съвършен синхрон от 18.00 часа в изложбената зала /етаж 4/ на Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Входът е свободен, а харизматичният тандем гарантира незабравимо литературно събитие.

В компанията на забележителните творци ще бъде и Никола Парашкевов, актьорът от Бургас с въздействащ глас. На китарата и пианото ще видим и чуем Самуел Мануелян и Пламен Димитров. Очакват ви и още изненади, за които обаче трябва да дойдете на място.

* След като завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Ваньо Вълчев става учител в Каблешково. По-късно започва работа в Профсъюзния дом в Бургас и вдъхновението го връхлита. Тук се раждат приятелствата му с композиторите Тончо Русев и Стефан Диомов. Негови са песните, любими на поколения - „Телефонна любов” и „А дали е така?” на Васил Найденов, „Огън от любов” и „Обичам те”, които изпя Силвия Кацарова, „Странно нежна е тревата” на Тоника, „Любов, любов, ти все оставаш млада” на Богдана Карадочева и много други.

** Яна Вълчева е родена в Бургас. По образование е икономист, магистър по Управление на човешките ресурси. Автор е на книгите: “Дишам спомени” (поезия, 2010), “Вълшебни златни сърчица” (стихове за деца, 2017), “Миг след лятото” (поезия, 2017), “Чичи и Макс. Сладоледът” (приказки за деца и рисунки за оцветяване, 2018), “В очите на птиците” (поезия, 2019). През 2021 година излиза поетичната й книга „Ти ще тръгнеш”.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати