bМТ- Бургас Медия Тренд

Испански гости посетиха бургаско училище

  28.10.2022 15:30
Испански гости посетиха бургаско училище

В навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители, на посещение в ОУ „Елин Пелин“-Бургас беше г-н Анхел Санта Мария – съветник по образованието към консехарията на Испания в Република България, и Росица Пенчева, учител по испански език в ПГРЕ „Георги Стойков Раковски“- Бургас.

Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с питка и сол от елинпелиновците. Пепа Запрянова, директор на ОУ „Елин Пелин“- Бургас, запозна гостите с историята и дейностите на учебното заведение. Тя допълни, че в ОУ „Елин Пелин“ испански език се изучава от 10 паралелки и 250 ученици от 1. до 7. клас в часовете по ФУЧ и ИУЧ.

Учениците поздравиха чуждестранните гости с песни на испански език и с танци, в които взеха участие децата, изучаващи испански език. Посещението завърши с български народни песни и фолклорни танци.

Пред гостите в новия STEM център на училището бе показан и урок по испански език в 3. В клас на тема „Моето семейство“ с учител Моника Мечкова.

Директорът Пепа Запрянова връчи почетния плакет с лика на патрона на училището Елин Пелин с неговите думи „Злото не е трайно, доброто е господар на човешкото сърце“ и отправи пожелание към г-н Санта Мария за продължаване на сътрудничеството и надграждане на постигнатото.

Съветникът по образованието към консехарията на Испания сърдечно благодари за топлия прием на елинпелиновците и им пожела бъдещи успехи във всяко начинание.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати