bМТ- Бургас Медия Тренд

Вижте какви събития включва инициативата „Дигитален ноември“ в Бургас

  15.11.2022 09:22
Вижте какви събития включва инициативата „Дигитален ноември“ в Бургас

Дигитален ноември“ е инициатива, която има за цел да представи събития, насочени към дигитализацията, предприемачеството и технологиите.

През тази седмица предстоят следните събития:

15 ноември: От 15:00 часа „Дигиталният близнак на Бургас”, онлайн събитие организирано от „Иновационни системи – Бургас” ЕООД. Ще бъдат представени разработените от фирмата за Община Бургас платформи SmartBurgas, eGIS и „Зелена система на Община Бургас”. Те представляват основата, върху която се изгражда дигиталният близнак на града.

За участие в събитието следва да изпратите име и фамилия, фирма/организация и имейл на: [email protected]. На регистрираните лица ще бъде изпратен линк за участие в събитието.

15 ноември: Отворена лекция на тема „Успехът: личен и национален (през призмата на безкрайната игра)“. От 14:00 до 16:00 часа в Аулата на корпус „Медицински науки“ на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ по темата ще проведе лекция Доброслав Димитров – председател на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и един от създателите на играта „Империя онлайн“.

15 ноември: „Ден на отворените врати в центъра по виртуална и добавена реалност“, в Конгресен център – Пристанище Бургас, зала № 9, от 10:00 до 16:00 часа.

17 ноември: „DSea Networking”, в бар „Barbossa” на ул. „Сердика“ № 2Б, от 19:00 часа, където ще се дискутират възможностите за развитие на онлайн бизнес, увеличаване на продажбите чрез дигиталните канали и още други полезни теми за бизнеса.

18 ноември: В Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, в зала 221 Органичен корпус, представители на Digital Technology Center ще проведат следните мастър класове:

от 10:00 - 11:00 часа: „Skills for the future“, с лектор Мариан Иванов и от 11:00 – 12:00 часа: “Blockchain basics”, с лектор Иван Левтеров.

На 18 ноември: в Бургаския свободен университет, в зала 208 от 11:00 часа, ще се проведе събитие „Когато устройствата започнат да си говорят“. Темата е свързана с разработване на приложения на Интернет на нещата в съвременния свят и как ученици и студенти могат да направят собствени разработки. Ще бъдат предоставени материали за самообучение по облачни изчисления и Интернет на нещата на всички желаещи.

19 ноември: “Remote Future summit в Burgas Coliving” – едно вълнуващо и вдъхновяващо събитие относно бъдещето на дистанционната работа, предимствата на дистанционния работник, как се става дистанционен работник и още теми в различни области, лектори разказващи от своя опит. Събитието ще се предава на живо. Запазете Вашето място в електронната платформа на „Дигитален ноември“: https://linktr.ee/digital.november.

Участието в събитията е безплатно, а програмата е достъпна в електронната платформа на „Дигитален ноември“: https://linktr.ee/digital.november.

Всеки, който желае да се включи или да организира събитие, може да изпрати линк, кратка информация или идея на [email protected].


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати