bМТ- Бургас Медия Тренд

Бургаски ученици с престижно класиране в състезание по информатика на БАН

  16.11.2022 11:30
Бургаски ученици с престижно класиране в състезание по информатика на БАН

Ученици от бургаското училище „Епископ Константин Преславски“ се класираха на престижни места в категория 5-7 клас на международното състезание по информатика "Бобър - България 2022".

Тази година състезанието „Бобър-България“ се проведе в две възрастови групи: 5-7 клас и 8-9 клас. Състезателите разполагаха с време от 30 минути, за да отговорят правилно на 18 въпроси от сферата на информатиката.

Сред най-добрите в надпреварата, в която тази година участваха 477 ученици от цялата страна, бе Теодор Христов от V Г клас със 129 т. от максимални 144 т. Напред в общото класиране в своята категория се наредиха още Даниел Рачев от VI Б клас със 102 т. и Златина Гочева - VII В клас, с 94 т. За достойното представяне в състезанието заслуги имат и преподавателите им по информационни технологии Станимира Костадинова и Тодорка Димова.

Състезанието "Бобър-България" е част от Международното състезание "Бобър" за ученици в областта на информатиката и компютърната грамотност. В България състезанието се организира от Съюза на математиците в България (СМБ) и Института по математика и информатика при БАН (ИМИ - БАН).


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати