bМТ- Бургас Медия Тренд

Всяка снимка е случка: Млад бургаски фотограф представя първата си самостоятелна изложба „Въздух и земя“

  16.11.2022 13:23
Всяка снимка е случка: Млад бургаски фотограф представя първата си самостоятелна изложба „Въздух и земя“

Пейзажният фотограф Радослав Свирецов ще представи първата си самостоятелна изложба в родния си Бургас. Експозицията събира 40 фотографии на познати и непознати кътчета от страната, заснети от различни перспективи, и носи заглавието „Въздух и земя“.

Културната проява е организирана от Национално сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева“ и е подкрепена по Фонд „Култура” на Община Бургас.
Откриването е на 17 ноември /четвъртък/ в зала „Ал. Г. Коджакафалията” на Културен център "Морско казино” от 18.00 часа.

„Радвам се, че осъществих мечтата си да представя изложба в Бургас. Като човек, роден на морето, съвсем не правя изключение и то е първото нещо, което започнах да снимам, когато бях на 15 години. Всяка сутрин слизах до плажа и снимах нюансите и отраженията на слънцето във водата при изгрев. Имам хиляди снимки на бургаския бряг. Сега любимите ми локации са Солниците и рибарското селище „Ченгене скеле”. В изложбата има отредено специално място на морската тематика.”, сподели 22-годишният Радослав Свирецов.

"Въздух и вода" показва снимки, заснети с фотоапарат и дрон. Те са селектирани в продължение на 2 години, а не малка част от тях са награждавани на престижни международни конкурси в Мароко, Германия, Сърбия и Гърция.

Радослав допълва, че зимата е предпочитан от него сезон за снимки. Тогава много познати пейзажи се преобразяват, стават мистични и много ефектни, не липсва и адреналин, особено по високите планински склонове, където бургазлията обича да се зарежда.

По време на изложбата публиката ще има възможност да си закупи фотография както и два вида календари - настолен и стенен, които включват голяма част от кадрите в изложбата.

Изложбата „Въздух и земя“ може да бъде видяна до 30 ноември. Събитието е част от програмата на първото в Бургас гостуване на фестивала „Европейски месец на фотографията“, който започва днес, 16 ноември, с изложба "Избрано 2" в Дружеството на бургаските художници от 16.00 до 18.00 часа.

Радослав Свирецов е роден в Бургас. Завършва ОУ „Антон Страшимиров”, след което става възпитаник на НЕГ „Гьоте“. Сега е студент в Университета по строителство, архитектура и геодезия в София. С фотография се занимава от 15-годишен, а от 16-годишен се изявява във фотосалони под егидата на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP). Печели няколко национални и международни конкурса, а през 2022 г. е обявен за най-младия артист на федерацията в България.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати