bМТ- Бургас Медия Тренд

Възрастна жена се бори за живота си, след като беше пометена от автомобил в бургаския кв. „Ветрен“

  17.11.2022 09:36
Възрастна жена се бори за живота си, след като беше пометена от автомобил в бургаския кв. „Ветрен“

Лек автомобил блъсна възрастна жена в бургаския кв. "Ветрен". Инцидентът е станал вчера, малко преди 16:00 ч., на кръстовището на улиците "Българка" и "Александър Стамболийски".

До сблъсъка се е стигнало, след като 49-годишен водач от с. Миролюбово, при извършване на ляв завой на зелен светофарен сигнал, отнема предимството и блъска 71-годишната жена, която в същия момент правомерно пресичала на пешеходна пътека на зелен сигнал на светофара.

От удара жената е получила фрактура на черепа и мозъчен кръвоизлив. Тя е опасност за живота, настанена за лечение в УМБАЛ - Бургас. 

Малко след този инцидент, в 17:15 ч., на същото кръстовище в бургаския квартал "Ветрен", настъпва ПТП с материални щети между "Тойота", с бургаска регистрация, управляван от 43-годишен бургазлия и лек автомобил "Фолксваген Пасат", с бургаска регистрация, управляван от 31-годишна бургазлийка.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, като пробата на 43-годишния бургазлия отчела - 2,02 промила. Водачът дал кръв за химичен анализ и е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати