bМТ- Бургас Медия Тренд

Доброволците спират мащабната си акция по издирванто на Александър от Перник

  17.11.2022 12:00
Доброволците спират мащабната си акция по издирванто на Александър от Перник

Спира мащабното претърсване на изчезналия Александър. Акцията на полицията продължава, но повече няма да бъдат организирани огромен брой доброволци по различни маршрути. Това каза Станислав Фердов, председател на БСС, който организира акции по изидриването на изчезналия Александър. 

Полицията все още не е попаднала на следа от момчето. Детето изчезна на 11 ноември в гористата местност над Профилакториума в миньорския град.

Вече няколко денонощия полиция, доброволци, планински спасители и кучета търсят детето, което е с тежка форма на аутизъм. В издирването се включиха и мотористи. Продължават и обиколките с хеликоптер над Перник.

Междувременно доброволци са недоволни от това как протича търсенето и подозират, че получават грешни сигнали от бащата на изгубеното дете. „Искаме някой да каже къде да продължи издирването, а не да се пращат две коли да обикалят безсмислено. Лутаме се по гори и паланки. Всички имат подозрения. Версиите са много, включително, че бащата го укрива или, че е отвлечен от майката”, сподели Румен Стефанов, който се включи в издирването на детето като доброволец.

„Не мога да бъда абсолютно сигурен, но познавайки Алекс, не допускам, че той просто ей така би се загубил в гората. Чувството ми като баща е, че той е държан някъде против неговата воля”, подозира бащата на изгубеното момче Александър Цветанов. 

Източник: NOVA


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати