bМТ- Бургас Медия Тренд

Мъск към служителите на "Туитър": Дълга работа при висока интензивност или напускане

  17.11.2022 12:02
Мъск към служителите на \

Новият собственик на "Туитър" (Twitter) Илън Мъск е информирал служителите на социалната мрежа, че имат време до утре, за да решат дали искат да останат на заеманите от тях позиции и да работят "дълги часове" при "висока интензивност", или да получат обезщетение за освобождаване от длъжност в размер на три работни заплати. Това се казва в съобщение на Мъск до служителите, за което по-рано информира в. "Вашингтон пост", и до което "Ройтерс" е получил достъп. Служител на компанията също е потвърдил пред агенцията.

Всеки от служителите на "Туитър", който не е кликнал върху линка, потвърждаваще "искате да бъдете част от новия "Туитър", до утре (днес - бел. ред.) вечер, ще се смята за напуснал, пише Мъск. "Каквото и решение да вземете, благодарим ви за усилията да направите "Туитър" успешен", добавя американският предприемач.

От "Туитър" не отговориха веднага на запитване на "Ройтерс" за коментар по въпроса.

За да успее социалната мрежа да развие услугите си и да се превърне - по думите на Мъск - в "Туитър 2.0", "ще трябва да бъдем изключително твърди", е заявил той, след което е обяснил, че "това ще означава дълги часове с висок интензитет (на работа)".

Според милиардера "Туитър" вече ще бъде "много по-инженерно ориентиран" под неговото ръководство, а "тези, които пишат страхотен код, ще представляват по-голямата част от нашия екип и ще имат най-голямо влияние".

Социалната мрежа освободи около половината от служителите си в началото на месеца, малко след като Мъск пое контрола върху нея. Той разкритикува високите разходи и работната култура на "Туитър", като каза, че компанията се нуждае от рязко съкращаване на разходите си и обновяване на услугите си.

През уикенда Мъск се извини на потребителите на социалната мрежа, че тя е "супербавна в много страни". Инженерът Ерик Фронхьофер, работещ по приложението на "Туитър" за мобилната операционна система "Андроид" (Android), отхвърли критиките на Мъск, като каза, че разбирането му по въпроса е грешно.

Друг инженер на компанията също възрази срещу изказванията на Мъск, като заяви: "Като бивш технически ръководител за инфраструктурата на графиките в "Туитър" мога уверено да кажа, че този човек няма представа за какво говори." След изразяването на несъгласието си с Мъск и двамата служители бяха освободени от работа, предаде "Блумбърг", цитирана от БТА.

Според друг инженер на американската корпорация, цитиран от специализираното технологично издание "Платформър", фактът, че Мъск се съсредоточава върху по-лошото представяне на приложенията на "Туитър" в определени страни, показва, че той не разбира от тези проблеми.

Според него, ако проблемът беше в центровете за данни на компанията, всеки по света щеше да има същите затруднения. С подобно забавяне в услугите обаче се сблъскват потребителите на "Туитър" в Индия по технологични причини. На места като Индия има по-висока концентрация на телефони с ниски параметри и мощност, които обикновено се представят по-зле - за разлика от всички свръхмощните айфони и други по-скъпи марки.

Източник: Дневник


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати