bМТ- Бургас Медия Тренд

Ученици от Спортното изнесоха открити уроци по футбол на второкласници от ОУ „Елин Пелин“ в Бургас

  25.11.2022 13:21
Ученици от Спортното изнесоха открити уроци по футбол на второкласници от ОУ „Елин Пелин“ в Бургас

Треньори от Спортно училище „Юрий Гагарин“ - Бургас поставиха началото на нова инициатива. Тя е за провеждане на открити уроци под наслов „Ролята на физическото възпитание за развитието на личността на ученика“.

Това е една от инициативите, предшестващи честването на 50-годишния юбилей от създаването на СУ „Юрий Гагарин“ през 2023 година.

В първия открит урок, ученици, обучаващи се в професионално направление "Спорт" със специалност „Помощник-треньор по футбол“, показаха базови упражнения на техническа тренировка по футбол на второкласници от ОУ „Елин Пелин“. Урокът беше проведен от бъдещите асистент треньори в училището домакин. Заниманието премина под ръководството на треньора Георги Терзиев.

Директорът на СУ „Юрий Гагарин“ Янчо Стойчев награди малките спортисти с футболни топки. „Бъдете дисциплинирани и отговорни както в спорта, така и в учението. Така ще се изградите като успешни личности“. С тези думи Янчо Стойчев мотивира второкласниците, които останаха впечатлени от проведената обучителна тренировка по футбол.

От своя страна ръководството на СУ „Юрий Гагарин“ поднесе своите благодарности към директора на ОУ „Елин Пелин“ Пепа Запрянова за оказаната подкрепа.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати