bМТ- Бургас Медия Тренд

Каналджията, предизвикал гонката в Бургас, получавал непрестанни инструкции по телефона да не спира на полицията

  25.11.2022 17:08
Каналджията, предизвикал гонката в Бургас, получавал непрестанни инструкции по телефона да не спира на полицията

Каналджията Мухаммад Дургам, който вторник вечерта предизвика гонка с полицията и катастрофира в центъра на града, се изправи пред бургаския съд. Районните магистрати днес гледаха мярката му за нетоклонение по повдигнатите три обвинения за трафик на мигранти, шофиране под влиянието на наркотици и рисковото неподчинение на полицейските служители. 

Задържаха група мигранти след гонка с полицията в Бургас, шофьорт-беглец е дрогиран (СНИМКИ)

Днес в съда стана ясно, че 44-годишният шофьор говорел непрестанно по телефона, докато бягал от органите на реда, с турски каналджия, който съпроводил 7-те мароканци да преминат българо-турската граница. Той давал указания на Мухаммад в никакъв случай да не спира и да не се подчинява на разпорежданията на полицията. 

Дургам е трябвало да получи около 100 евро на човек, за да натовари мароканците в района на село Дебелт и безпроблемно да ги остави в София. Оказа се, че шофьорът вече е имал влязла в сила условна присъда за представяне на фалшиви документи за самоличност. Районният съд в Свиленград му е наложил наказание от 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 200 лева. 

При задържането си във вторник вечерта от бургаската полиция, Дургам представил британски документи за самоличност, които и към момента са обект на разследване дали са автентични. 

"Съжалявам за постъпката си. Категорично не съм употребил наркотици, дори цигари не пуша", заяви пред съда обвиняемият. 

Защитата на каналджията поиска от съда по-лека мярка - "домашен арест", предвид наличието на адресна регистрация в град Харманли, но магистратите не се съобразиха с исканията и наложиха на Мухаммад мярка "задържане под стража". 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати