bМТ- Бургас Медия Тренд

Пожар избухна в студентско общежитие в Бургас, последва среднощна евакуация (СНИМКИ)

  26.11.2022 23:44
Пожар избухна в студентско общежитие в Бургас, последва среднощна евакуация (СНИМКИ)

Пожар избухна в студентско общежитие в Бургас тази нощ. Огънят е тръгна от стая на 11-я етаж. Три противопожарни екипа се бориха с пламъците. За щастие, при инцидента няма пострадали.

Малко преди 23:00 ч. снощи се включила противопожарната аларма на блок 3 от студентските общежития на университета „Асен Златаров. Последвала и незабавна евакуация.

„Миришеше на дим и просто побегнех, като чух и алармите“, разказа студентът Теодор Стоянов. 

„Ние сме от горния етаж и димеше. Крещяха хората по етажа и започнахме да тропаме по вратите на хората, аз съм отговорник за долните етажи и съответно трябваше да поема някаква отговорност“, каза негова колежка. 



Три екипа на пожарна се отзовали на място, за да гасят пламъците. Причината за огъня се оказа студентка, която включила електрически уред, за да се стопли.

„Излязла е извън стаята, в съседна стая при познат състудент и изведнъж са й почукали и са я повикали, че гори нейната стая. Опитали се да гасят с пожарогасители, но вече пожарът се е развил и не са успели. Тъй като всички прозорци са без дръжки, наложи се да счупим няколко прозореца, за да одимим стълбището“, обясни комисар Николай Николаев, директор на РДПБЗН-Бургас. 

Студентката и още едно момче бяха прегледани от екип на Спешна помощ.



„Моля ви оставете ме, в момента не ми е изобщо до това“, бяха единствените думи на виновната студентка. 

„Момичето се чувства по-притеснено, просто като видяло пожара и за това. А момчето тичал догоре, за да види за един приятел и чувства, че е инхалирал малко дим и ние за това му подадохме кислород“, обясни  д-р Христо Нинов от ЦСМП-Бургас: 

Освен стаята, откъдето е тръгнал пожара, огънят засегнал и съседното помещение. А студенти се оплакаха, че в университета липсва аварийно стълбище за подобни ситуации, за което няколко пъти са сигнализирали ръководството.  


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати