bМТ- Бургас Медия Тренд

Съвсем скоро ще бъде пуснато движението по Северния обход на Бургас (ВИДЕО)

  28.11.2022 13:36
Съвсем скоро ще бъде пуснато движението по Северния обход на Бургас (ВИДЕО)

До месеци пускат движението по Северния обход на Бургас. Това обяви служебният регионален министър арх. Иван Шипков, който инспектира трасето. Това ще бъде най-пряката връзка от АМ „Тракия“ към Слънчев бряг и Варна. Трасето спестява близо 15 км и чакането на светофари в града.

„Цялостният път и всичките съоръжения са почти готови. Разбира се, има още малко да се довърши. Оттук нататък вече метеорологичните условия ще бъдат факторът дали ще може ремонтът да приключи в рамките на месец или не. Ако ли не, естествено на пролет вече ще има готовност да се пусне движението. Надяваме се, че сме на финала и съвсем скоро движението ще бъде пуснато. Ясно е, че до летния сезон няма да има никакви проблеми “, обясни арх. Шипков.

"Тази седмица влиза в сила разрешението за строеж за осветлението по пътя, което е и финалният етап", пък заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който също се включи в инспекцията. 

Министърът обяви, че до Нова година ще бъде пуснато движението от кв. Сарафово до Бургас, където в момента текат ремонтни дейности, заради обхода и това предизвиква сериозни задръствани. Арх. Шипков отправи критики и за това, че проектът за Северен обход е от 2013 г. и близо 10 г. по-късно той вече е факт.

„Проектът от 2013 г., знаете, че се строи за две години, има няколко преработки. Строителят също строи на приливи и отливи. Винаги си прехвърляме вината от администрацията и строителите, но истината е, че както обикновено, в повечето инфраструктурни обекти винаги е липсвала една добра организация, не само на строителство, а добра организация на администрирането, липсвало е и разбира се и планово, защото пак казвам това е е проект от 2013 г.“, каза още служебният регионален министър.

В Бургас той коментира и подготовката на фирмите за зимно почистване. По думите му договорите вече са сключени и не се очакват проблеми. Сумите зависят от атмосферните условия. Колкото по-лоша е зимата, толкова по-скъпо ще излезе почистването. Министър съобщи още, че заради леките снеговалежи днес, за кратко, е бил затворен за тежкотоварни автомобили проходът Троян-Кърнаре“.  

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати