bМТ- Бургас Медия Тренд

Емоционално от акцията на Мандра: „Вие, с лъскавите лодки, елате да намерим момчетата, те са на дъното, душите им чакат покой“ (ВИДЕО)

  01.12.2022 11:53
Емоционално от акцията на Мандра: „Вие, с лъскавите лодки, елате да намерим момчетата, те са на дъното, душите им чакат покой“ (ВИДЕО)

Рибар, който е сред малкото доброволци, включили се в спасителната акция на язовир Мандра, отправи емоционален призив в четвъртия ден от издирването на двамата мъже – Ивелин и Петър, чиито следи се изгубиха във водоема в неделя късно вечерта.

Тотко Богданов е от първия ден, рамо до рамо, с екипите на полицията, общината, водолазите на пожарната и инспекторите от ИАРА. Въпреки силния дъжд, вятъра и студеното време, които съпътстваха издирването, той и за миг не се поколеба да се качи на лодката и да търси до тъмно двамата мъже. Разгневен е обаче заради липсата на доброволци, от които има нужда, за да се обхожда паралелно 39-километровият язовир.

„Първо призивът ми беше към колегите им блатари  - глас в пустиня. Сега призовавам момчетата с лъскавите лодки, с хубавите такъми за по стотици левове, на които като им кажеш, че има чернокоп или паламуд на Маслен нос са там, или пък на н. Емине – отиват. Сега призивът ни е към тях. Момчета, имате такава техника, сонари на самите лодки, които отчита дори и скаридите долу! Защо не дойдете три-четири лодки? Да дойдете тук и да ги намерим тези хора. Те са на дъното, чакат душите им покой. Защо се мъчим ние само с една-две лодки, защо не дойдете и те да ги извадим, да успокоим роднините, всички тези полицаи и те да починат, и водолазите, и ние. Това е моят призив. Айде, бъдете мъжкари, елате две-три лодки, обиколете.  Не е нужно да вадите трупове от водата, просто ги регистрирайте, ударете GPS точка, имаме водолази, те ще се погрижат. Какъв е този цирк? Стана толкова време, а никаква солидарност“, гневи се опитният рибар.

Междувременно днес в спасителната операция се включиха и водолази от Гранична полиция, които да помогнат на колегите си от пожарната.

Продължава и обхождането с лодки в акваторията на язовира със сонари, които обследват дъното. Нови следи от двамата изчезнали мъже няма.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати