bМТ- Бургас Медия Тренд

Говори собственикът на ДС Травел, чийто автобус катастрофира край Свиленград

  12.12.2022 14:03
Говори собственикът на ДС Травел, чийто автобус катастрофира край Свиленград

Собственикът на фирмата, чийто автобус катастрофира снощи край свиленградското село Младиново се прибра в Бургас, заедно с част от пътниците, които нямат наранявания след инцидента.

„22:00 ч. пристигнах с другия автобус, който е от Бургас. Имаше в кметството хора. Там имаше разследващи. Отидохме в следствието в Свиленград. Има разследване и нищо не мога да коментирам по случая“, разказа Димитър Костадинов.

„Шофьорът е на 51 г. Изключителен професионалист. Просто перфектен шофьор. Травмиран е психически. Има травми по тялото, по гръбнака. Преглед автобусът е минал на 4-ти октомври. Първата му регистрация е 1997 г. Автобусът е изправен. Има всички застраховки. Абсолютно всичко, което е било необходимо, за да се движи МПС-то, сме си го изпълнили. По закона за МВР автобусите минават два пъти в годината прегледи. Ни си ги спазваме“, каза още Костадинов.

Той не е успял да разговаря с шофьора. Няма и предположения, какво е довело до катастрофата.

„Когато отидох снощи в село Младиново повечето хора бяха извозени до болниците. Оттам нататък бяха в следствието в Свиленград“, допълни собственика на туристическата агенция.

Не знае и дали пътниците са използвали колани по време на превоза, но твърди, че са били инструктирани, че трябва да са закопчани. Не може да каже дали става дума за технически проблем.

„В момента автобуса го изваждат от местопроизшествието и си има експертизи“, каза още той.

Пътниците в автобуса са били застраховани. Маршрутът, който автобусът е изпълнявал от Кавала до Бургас не е сред честите на фирмата, но не е за пръв път каза още собственикът на туристическата агенция.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати