bМТ- Бургас Медия Тренд

Нова украинска банда крадци вилня из Бургас, нахлуха в апартамент в ж.к. „ Изгрев“

  13.12.2022 10:00
Нова украинска банда крадци вилня из Бургас, нахлуха в апартамент в ж.к. „ Изгрев“

Бургаската полиция разби нова банда украински крадци. Задържани са трима мъже на на възраст от 41 до 44 години заради взломна кражба от апартамент на възрастен бургазлия в ж.к. "Изгрев". 

Украинците са задигнали сумата от 500 лева, 20 евро, 10 щатски долара, 5 канадски долара и златни накити - всичко на обща стойност около 1 500 лева. Установено е, че кражбата е осъществена на 5-ти декември чрез отключване на входната врата на апартамент, разположен в бл. 24 в к-с "Изгрев". Собственикът е на 68-годишен бургазлия,

Крадците, които са от Украйна, са криминално проявени и осъждани. Придвижвали се с "Шкода Октавия", с украинска регистрация. Автомобилът е спрян от полицията на 9-ти декември в района на кръговото кръстовище в посока кв. "Сарафово".

При извършените процесуално-следствени действия са намерени и иззети три мобилни телефона със заличени номера, в ниша в задната част на тавана на автомобила са открити два несесера с множество заготовки на ключове, шперцове и технически средства за отключване на касови и секретни заключващи механизми, както и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в к-с "Изгрев".

При претърсване в обитаваната от украинците квартира, разположена в с. Равда, са намерени и иззети три мобилни телефона с украински СИМ-карти, както и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в к-с "Изгрев". С прокурорско постановление тримата мъже са задържани за срок до 48 часа.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати