bМТ- Бургас Медия Тренд

Бургас вече има „Алея на писателя“ в Морската градина

  13.12.2022 14:57
Бургас вече има „Алея на писателя“ в Морската градина

В Морската градина на Бургас обособиха цветна писателска алея. Тя се намира в непосредствена близост до паметника на поета Христо Фотев. Алеята беше открита със засаждане на първите красиви растения, които ще допълват цялостната визия на парка. Сред тях има многогодишни цветя, рози, хризантеми, теменужки и други. Идеята е цветната алея да расте с издаването на всяка нова книга на бургаските автори, които ще имат възможност да допълват пространството.

Началото бе поставено с цветя от премиерата на книгата „Капка, изпреварила дъжд” на Диана Саватева, която е и зам.-кмет с ресор „Култура, туризъм и спорт” в Община Бургас. Предвидено е алеята да има специализирана табела, която ще бъде изработена от студентите във Филиала на НХА Бургас.

„Посъветвах се със специалисти по озеленяването. Тук във всеки сезон могат да се засаждат различни цветя. Сега е сезонът на теменужките. Много съм щастлива, че хрумването намери много съмишленици в лицето на творците от Бургаска писателска общност“, каза Диана Саватева.

Заедно със зам.-кмета в засаждането на цвята се включи Светла Танева, началник отдел „Озеленяване” в Общината, както и писателите Бина Калс, Константин Корадов, Роза Боянова, Роза Максимова и др.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати