bМТ- Бургас Медия Тренд

Отличие за бургаските криминалисти

  14.12.2022 16:30
Отличие за бургаските криминалисти

Криминалисти от Бургас и самата областна дирекция бяха удостоени с награди в конкурса на името на италианския прокурор Джоване Фалконе – „Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж”, провеждан по идея на Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград, съвместно от Община Благоевград и посолството на Република Италия в България.

Конкурсът за магистрати и полицаи, доказали професионализма си и себеотрицанието при изпълнение на служебните си задължения, се провежда за поредна година в Благоевград, като бургаските служители от отдел „Криминална полиция” и областната дирекция са отличени за цялостната си дейност по противодействие на наркоразпространението, неутрализирането на различни наркогрупи и производството на наркотици.

Част от наградените служители от сектор „Престъпления, свързани с наркотичните вещества, детска престъпност и дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица” към отдел „Криминална Полиция” към ОДМВР –Бургас  присъстваха лично на официалната церемония, като получиха наградите си под възторжените аплодисменти на присъстващите в залата полицаи и магистрати.

Припомняме, че това е второто отличие за бургаските криминалисти, наградени преди пет години за неутрализирането на няколко организирани престъпни наркогрупи, разбиването на осем мобилни нарколаборатории и разкриването на множество оранжерии за отглеждане на марихуана по Южното Черноморие.

Конкурсът в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе е учреден през 2009 г. от Oбщина Благоевград, като е подкрепен от проф. Мария Фалконе и фондация „Джовани Фалконе“. С провеждането му Община Благоевград си постави за цел да подпомогне усилията на магистратите и полицаите да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за намаляване на криминалните прояви на локално и на национално ниво.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати